Taxaties

Taxeren als gecertificeerd register taxateur

Neem contact op

Er zijn diverse redenen om een woning te laten taxeren.
Voor de financiering bij het aankopen van een nieuwe woning, is de meest bekende reden. Daarnaast is een taxatie vaak nodig bij een verbouwing, een overbruggingsfinanciering, een oversluiting van de hypotheek, een rente aanpassing in de hypotheek, scheiding of overlijden.

In de meeste gevallen moet een taxatierapport gevalideerd worden. Het NWWI, het Nederlands Woning Waarde Instituut valideert taxatierapporten van woningen op basis van vastgestelde normen.

In sommige gevallen is het niet noodzakelijk om een gevalideerd rapport te overleggen. Het is daarom van groot belang om een duidelijk omschreven doel aan te geven en indien mogelijk vooraf contact op te nemen met de geldverstrekker en/of financieel adviseur.

Als erkend register-taxateur ben ik bevoegd om taxaties uit te voeren. Voorafgaand aan de acceptatie van een opdracht zal ik altijd even contact opnemen met de opdrachtgever zodat de juiste doelstelling en tarieven kunnen worden vastgelegd in de taxatievoorwaarden.

De afspraak zal in overleg worden gepland, waarbij de woning uitgebreid wordt opgenomen. De doorlooptijd van uitwerking tot en met de validatie van het rapport is gemiddeld 5 werkdagen. Spoedtaxaties moeten duidelijk vooraf worden aangegeven en zal ik alleen accepteren, als dit tot de mogelijkheden behoort. Mocht dat niet zo zijn, kan ik verwijzen naar een collega taxateur.