Aankoop

Aankoopbegeleiding is meer dan alleen maar een snelle bezichtiging

Aankoop-begeleiding is meer dan alleen maar een snelle bezichtiging

Neem contact op

In elke markt zal de aankoopbegeleiding anders, maar ook nodig zijn.
In een “kopersmarkt” kan een aankoopmakelaar, met kennis van zaken, veel scherper onderhandelen. In een “verkopersmarkt” heeft een aankoopmakelaar vaak net even meer kans om alleen al in aanmerking te komen voor een bezichtiging.

Voor mij als aankoopmakelaar vind ik het belangrijk om mijn klant tijdens het gehele proces te begeleiden. Nu ik als zelfstandige werk, wil ik mij beperken tot een maximaal aantal aankoopklanten om de volledige aandacht in dit proces te kunnen geven. En is het maximaal aantal klanten bereikt, geen nood, dan heb ik een goed netwerk om een collega te kunnen aanbevelen.
Het aankoopproces begint met een persoonlijke intake. Voor mij heel belangrijk, wat wil de klant en wat is mogelijk. Is er nog een financieel advies nodig, dan kan ik mijn klant doorsturen naar een goede financiële adviseur.

Mensen realiseren zich vaak niet wat er allemaal bij een aankoop van een woning komt kijken. Als aankoopmakelaar neem ik veel werk uit handen en dat geeft jou rust.
Het begint bij het plannen van en meegaan bij een bezichtiging. Een volgende stap is het adviseren op het gebied van o.a. juridische en bouwkundige zaken, het bestemmingsplan en de bouwkundige staat. Het advies bij en het voeren van een onderhandeling. Het hele proces van de controle en bespreking van de koopakte, tot en met de inspectie en de overdracht bij de notaris.
Het is geen afgebakend proces. Het is prettig om een eigen makelaar te hebben om op terug te vallen, waarbij het behoeden voor een miskoop of te snelle beslissing ook zeker een van mijn taken is.